Att vara glutenintolerant innebär ju vissa hinder, t.ex. man vaknar en morgon... och brödet är slut! Bläähh! Till skillnad från de som inte är glutenintoleranta så har vi ju ett begränsat utbud, särskilt när det kommer till bröd. Jag är en sån människa som inte kan börja dagen utan frukost, så att sticka och handla innan man ätit är en omöjlighet. Då är det fantastiskt att kunna slänga ihop lite härliga scones, som går löjligt fort att tillverka.
 
Scones:
4 1/2 dl glutenfri mjöl mix
2 tsk bakpulver
50 smör
2 dl mjölk
 
Blanda de torra ingredienserna och dela smöret i småbitar. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Forma som små bullar och tryck till så varje bit blir platt på toppen när den läggs ner på bakplåtspappret.
 
Grädda i ugn på 250 grader i ca. 10 minuter.
 
Kul kuriosa är att även när man är känslig mot mjölk, så lärde en sjuksköterska mig att laktos försvinner vid upphettning, kanske förenklar livet för någon annan också.
 
Voilá!
 
 
glutenfri, glutenfritt, recept,

Kommentera

Publiceras ej